Rešitve

Merus obroč učinkovito rešuje težave z nabiranjem vodnega kamna, rje, biofilma in drugih tujih snovi

BREZ BELIH MADEŽEV

Vodni kamen

Voda s seboj prinaša tudi različne soli in druge snovi, ki so v njej raztopljene. Najbolj nam je poznan vodni kamen, ki nas lahko zmoti praktično povsod; v gospodinjstvu, pri strojnih okvarah, celo tehničnih okvarah v samih inštalacijah. Trdota, temperatura in površina cevi, skozi katere se ta pretaka, vplivata na intenziteto odlaganja vodnega kamna, ta pa zmanjšuje pretočnost in učinkovitost naprav, ki za svoje delovanje uporabljajo vodo.

 • Zmanjšuje možnost nalaganje vodnega kamna.

 • Lažje čiščenje, daljša življenjska doba naprav.

 • Alternativa mehčanju, ki ne spremeni okusa pitne vode.

Merus obroč za manj vodnega kamna.
PREPREČUJE RJAVENJE

Rja

Rjasta voda je, sploh v starejših sistemih, običajno posledica reakcije različnih vodotopnih snovi z materiali strojnih inštalacij (bakrom, železom itd.). Rjavenje oz. oksidacijo kovin sprva morda opazimo po obarvanosti vode, sčasoma pa lahko privede tudi do razpok v zarjavelih ceveh ter drugih vgrajenih elementih, vse do prekinitve dobave vode za potrebe nujnih zahtevnih remontov. Preprečite velike investicije v menjavo vodovoda, toplovoda ali kanalizacije s pomočjo Merus tehnologije.

 • Zaustavitev korozivnih procesov v pretočnih sistemih.

 • Zaščita kovinskih; tudi bakrenih in železnih elementov.

 • Preprečuje rjavo obarvanje vode.

Merus obroč za cevovode in naprave brez rje.
USTAVI NALAGANJE

Biofilm, alge in bakterije

Biološke raztopine so najpogosteje problem industrijske vode. Kot je pri pitni vodi zelo pomembna mikrobiološka neoporečnost vode za zdravje ljudi, je tudi v industriji pomembno zmanjševati prisotnost in razvoj mikroorganizmov predvsem v strojih za uravnavanje temperature, saj so ti zaradi “ugodnejših življenjskih pogojev” še posebej izpostavljeni. Odlaganje biofilma, alg in podobnih organskih snovi sprva privede do znatnega zmanjšanja izkoristka toplotno-regulacijskih sistemov, dolgoročno pa celo do zamašitve. MERUS obroč preverjeno zmanjšuje operativne in vzdrževalne stroške, ki jih povzročijo okvare zaradi biofilma.

 • Okolju prijazna rešitev, ki deluje brez kemičnih dodatkov.

 • Učinkovito znižuje operativne in vzdrževalne stroške.

 • Preprečuje tudi posledice rasti morskih organizmov (školjk, vitičnjakov itd.).

Preprečite nabiranje biofilma z Merus obročem.
MANJ AGRESIVEN VPLIV

Surova nafta in drugi ogljikovodiki

Oljne napeljave v rafinerijah so prav tako podvržene škodi, ki jo povzroča agresivna neobdelana nafta, pomešana z vodo. Ta lahko vsebuje velike količine parafinskega olja, ki v oljnih ceveh škoduje podobno kot vodni kamen v vodovodnih, in druge substance, ki povzročajo korozijo. Tehnologija MERUS s svojim tretiranjem tekočine v oljnih ceveh na rafinerijah lahko podaljša vzdrževalne intervale in zmanjša stroške.

 • Zaustavitev korozivnih procesov v pretočnih sistemih.

 • Zaščita kovinskih; tudi bakrenih in železnih elementov.

 • Preprečuje rjavo obarvanje vode.

Merus obroč odlično deluje tudi pri surovi nafti in olju.