Čiščenje površin v kopalnici zaradi trde vode sčasoma lahko postane precej naporno opravilo. Trda bela plast, ki jo drgnemo s steklenih, keramičnih ali kromiranih površin, sčasoma postane še bolj odporna na sredstva za odstranjevanje, poleg tega pa intenzivno čiščenje lahko tudi poškoduje ali obrabi opremo. Kako torej enostavno očistimo vodni kamen, ne da bi pri tem drgnili in praskali po naši kopalniški opremi?

Naš odgovor je preventiva

Najenostavneje očistimo vodni kamen, če je ta že v osnovi dovolj raztopljen v vodi, da se težje nalaga na različnih površinah. Če bodo raztopljeni kalcijevi, magnezijevi in drugi ioni lažje odtekli po steni kabine za tuširanje skupaj z vodo, se jih bo manj »prijelo« in zasušilo v obliki neprijetnih belih madežev. Naš odgovor je torej preventiva pri zaščiti vaših naprav, inštalacij in opreme: namestitev obroča Merus, ki s pomočjo spreminjanja fizikalnih lastnosti gibanja trdnih delcev v vodi le-te ohrani raztopljene v veliko večji meri kot sicer.

Merus rešitev omogoča, da enostavno očistimo vodni kamen

Po inštalaciji Merus obroča se na površine odlaga manj trdnih snovi. Že sprememba napetosti v vodi zmanjša »lepljivost« vodnik kapljic na stene, posledično pa na njih ostane tudi manj vodnega kamna, potem ko voda izhlapi.

Seveda navedeno zgoraj ne pomeni, da vodnega kamna ne bo več. Kot smo napisali v enem naših prispevkov, Merus obroč ni mehčalec vode. Zato v vodi raztopljenih trdnih snovi ne nevtralizira ali filtrira. Zakaj torej uporabniki poročajo, da je čiščenje vodnega kamna po vgradnji Merus obroča enostavnejše? Skrivnost ni kakšna čarovnija, temveč posledice spremembe fizikalnih lastnosti trdnih delcev v vodi, ki ostajajo bolj topni in se manj strjujejo, zaradi česar jih je enostavno odstraniti.

Čiščenje z vročo ali hladno vodo?

Merus pravi hladno. Zakaj? Nižjo temperaturo kot bo imela voda, manj je bo izparelo. Posledično bo torej z njo lažje odteklo več vodnega kamna, ki ga tako ne bo potrebno drgniti s sten kopalnice ali tuša. Bele madeže, ko bodo ostali, pa boste z mehko gobo ali krpo enostavno odstranili, če boste kopalniške površine obrisali vsaj dvakrat tedensko.

Merus priporoča: Dobro je, da stene kopalnice ob vaši banji ali tuš kabini po tuširanju oplaknete s hladno vodo. Vroča voda namreč vsebuje več vodnega kamna kot hladna. Če se tega držimo (in namestimo še Merus obroč), lahko bolj enostavno očistimo vodni kamen.

Prispevek je bil delno povzet po primeru dobre prakse uporabe Merus obroča na strani proizvajalca.

 

Preverite še:

Merus obroč zmanjšuje energijske izgube zaradi vodnega kamna

To ni mehčalec vode

Delite prispevek na: