Priprava bazena na kopalno sezono vzame precej časa, energije in denarja. Če ste se že lotili svojega zasebnega vodnega kotička za ohladitev, šport ali igro na domačem vrtu, potem še predobro veste, o čem govorimo. Morda ste že tudi iskali rešitev, kako delo spraviti na »minimum« in uživanje na »maksimum«. Sedaj ste jo našli, saj vam bomo v nadaljevanju predstavili, kako z Merus obročem poskrbeti za lažje čiščenje domačega bazena.

Redno čiščenje bazena je pomembno, a tudi drago opravilo

Vsak bazen je potrebno redno čistiti in skrbeti za ustrezno kakovost vode. Običajno to dosegamo s kloriranjem vode, postopkom tretiranja vode z agresivnimi kemikalijami, ki reagirajo z biološkimi nečistočami in s tem preprečujejo razvoj bakterij, alg in biofilma. Kako pa vemo, koliko klora dodati? Učinek klora za dezinfekcijo bazenske vode je močno odvisen od pH vrednosti; bolj kot je pH bazičen, več klora potrebujemo. Ujeti pravo razmerje je zahtevna naloga, zato se velikokrat zgodi, da postane kloriranje bazenske vode drago opravilo.

Kloriranje bazenske vode je najpogostejši način čiščenja bazenov

Plavalci ne nosijo plavalnih očal le zato, da bi bolje videli pod vodo, temveč predvsem za zaščito oči pred klorom, saj se oči se zaradi izpostavljenosti kloru v kopalni vodi vnamejo in postanejo rdeče. Zanimivo je, da kljub njegovim neprijetnim posledicam, ljudje vonj po kloru v javnih bazenih, termah in vodnih parkih, dojemamo kot znak varnosti in čistoče. Torej smo kloriranja vode že tako vajeni, da si ne predstavljamo alternative, kljub temu da nam je ta dostopna ter ima še druge pozitivne učinke na zmanjšanje dolgoročnih vzdrževalnih stroškov bazena.

Lažje čiščenje domačega bazena z Merus obročem

Za cenejše in lažje čiščenje domačega bazena namestite Merus obroč

Ne le kloriranje, tudi letno fizično čiščenje, menjava vode, servis in morebitna popravila, pomenijo stroške, ki doletijo vsakega lastnika bazena. Včasih so celo tako visoki, da se ljudje raje odločijo uporabo bazena opustiti! Pa mora skrb za domač bazen res biti tako draga in naporna? Morda je potrebno samo malo spodbude in premisleka v smer zmanjšanja truda in stroškov, ki jih domač bazen zahteva.

Kako lahko Merus poskrbi za lažje čiščenje domačega bazena

Bazenski sistem običajno sestoji iz vodovodne napeljave za kroženje vode, filtrirnega sistema, morebiti tudi grelca – in to je praktično vse. Zato je namestitev obroča Merus preprosta Vgraditi ga moramo na dovod sveže bazenske vode iz glavnega vodovodnega sistema in še enega neposredno v bazenski sistem. Primarni učinek Merus obroča je večja topnost vodnega kamna v vodi, ki poenostavi čiščenje, Merus Bio obroč pa zavre tudi razvoj alg v bazenu.

Zasebne stranke, ki se odločile za instalacijo Merus obroča na domač bazen, poročajo o uspešnem delovanju. Nekatere so celo popolnoma nehale uporabljati klor ali drugo obliko kemičnega tretiranja vode, saj je kljub neuporabi kemikalij kakovost kopalne vode ostala neoporečna.

Drugače je seveda pri javnih bazenih in bazenskih sistemih, kjer je frekvenca kopalcev in posledično nečistoč veliko večja. Četudi se kemiji ne da popolnoma izogniti, pa naše poslovne stranke, kot so wellnessi, vodni parki, javni bazenski kompleksi, športni plavalni bazeni in drugi, poročajo o znatnem zmanjšanju vzdrževalnih stroškov, saj Merus ščiti vodovodni in ogrevalni sistem za kopalno vodo.

Bi poskusili, če bi se splačalo tudi vam? Le povprašajte nas še po kaki referenci in z veseljem vam predstavimo rezultate ter pripravimo ponudbo po vaši meri.

Prispevek je bil delno povzet po primeru dobre prakse uporabe Merus obroča na strani proizvajalca.

 

Preverite še:

Kako enostavno očistimo vodni kamen?

Merus obroč zmanjšuje energijske izgube zaradi vodnega kamna

To ni mehčalec vode